Ontmoet Marc, Storingsmonteur bij Kraft Heinz in Elst | Werken bij Kraft Heinz in Elst? Vacature operator en storingsmonteur!

"In de praktijk werkt het net even anders"

“Na de mavo begon ik met de opleiding mbo-elektrotechniek. Nu ben ik bezig met een technische hbo-opleiding. Ik kende een aantal medestudenten die hier al als storingsmonteur werkten. Zij brachten me op de hoogte en zodoende ben ik hier terecht gekomen.

In de praktijk werkt het net even anders

Geen dag is hetzelfde als storingsmonteur. Een tijd geleden hebben we een storing gehad met een barcode scanner die slechte waardes gaf. We vonden uiteindelijk -na lang zoeken- een soortgelijke barcode scanner in het magazijn. Pas na 5 uur, met veel modificaties, kregen we de scanner aan de praat en dat geeft natuurlijk wel een kick! 

Bij Kraft Heinz leer je wat je op school niet krijgt. Je krijgt enorm veel theorie op school, alleen in de praktijk werkt het toch nét even anders. Bepaalde machines kun je nu eenmaal niet theoretisch repareren. Daarvoor heb je praktijkervaring nodig en dat kan allemaal hier.

Sommige machines bevatten veel modificaties, waardoor deze verre van origineel zijn. Dit maakt dat er soms veel improvisatiewerk nodig is om deze weer aan de praat te krijgen."

"We maken elkaar sterker"

"Zelf heb ik een elektrotechnische achtergrond. Maar er lopen hier ook mensen rond die een werktuigbouwkundige achtergrond hebben. Ik leer de mechanische jongens elektrotechniek en andersom brengen zij mij weer het een en ander op het gebied van werktuigbouwkunde bij. We zorgen er zo voor dat we elkaar sterker maken qua kennis en kunde.

Ik heb mezelf nu het doel gesteld om over vijf jaar meer te weten over automatisering. Echt diep in het programma duiken en dit analyseren en verbeteren. Je hebt hier zelfs mogelijkheden om in de toekomst als engineer te werken.

De collega's van de technische dienst begrijpen elkaar, wat maakt dat ik het hier goed naar mijn zin heb."